Lyt til artiklen:

14 projekter skal styrke grøn udvikling i fødevaresektoren

00:00
Hastighed: ???x
01:35

Sunde og velsmagende ærtebaserede fødevarer, der gør det lettere for forbrugerne at efterleve de klimavenlige kostråd. Bedre vandkvalitet i de danske dambrug og mere bæredygtig kørsel på markerne. Det er nogle af de projekter, som har fået del i støtten til grøn innovation på i alt 90 mio. kr.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har udvalgt flere store og ambitiøse projekter, som vi vurderer kan bane nye veje for fødevareerhvervet og løse nogle af samfundets miljø- og klimaudfordringer, siger bestyrelsesformand for GUDP Mikael Thinghuus.

Ambitiøse projekter der fremmer grøn og økonomisk bæredygtighed

GUDP støtter projekter, der har effekt på både grønne og økonomiske parametre, og som udgangspunkt skal støttemodtagerne kunne indføre deres løsninger i fødevaresektoren på kort sigt.

Det største beløb - næsten 13 mio. kr. - går til et projekt, som vil udvikle en dansk ærtesort, der kan erstatte soja som proteinkilde i fødevarer som for eksempel plantefars og sojadrik. Ærter kan dyrkes uden tilsætning af kvælstof og efterlader derfor et lavere klimaaftryk end importeret soja.

GUDP støtter også andre store projekter om at mindske metan fra køer, biogasgylle og mere bæredygtig kørsel i marken med tilsagn på henholdsvis 12, 11 og 10 millioner kroner.