Lyt til artiklen:

Sagros etableringsaften bød på masser af faglige input og erfaringsudvekslinger

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Dansk landbrug har hårdt brug for, at flere unge landmænd etablerer sig som selvstændige landmænd. Selvom mulighederne er gode, kan det være svært. Ikke mindst fordi solvenskravet er enormt stort. En vellykket proces kræver god forberedelse og hjælp fra folk med indsigt i branchen.

De succeskriterier kom omkring 50 unge landmænd et stort skridt nærmere, da de forleden var samlet til Etableringsaften hos Sagro i Billund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Det er femte år, Sagro afholder arrangementet, der via indlæg og networking byder på viden, inspiration og sparring til unge landmænd, der går med tanker om at blive selvstændige.

Og noget tyder på, at konceptet fungerer, for flere af de unge landmænd, der tidligere har deltaget, har i dag egen bedrift. Virksomhedsrådgiver - og en af indlægsholderne - Morten Dahl Thomsen, kan endda fortælle, at de kvæg- og svinebrug, Sagro har hjulpet landmænd i gang på inden for de sidste 3-4 år, ifølge analyser tjener mere end en halv mio. kr. mere end gennemsnittet.

Et ærligt indblik

- Vi oplevede en stor spørgelyst blandt deltagerne. Flere af dem gør sig nogle meget konkrete overvejelser omkring at etablere sig som selvstændig, fortæller en anden af aftenens indlægsholdere, virksomhedsrådgiver Palle Hansen.

Aftenen begyndte med en god middag og snak over bordet, inden Sagros rådgivere tog ordet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tcilhørerne blev blandt andet klogere på ejerform og finansieringsmodeller og på, hvordan man bedst forbereder sig på møderne hos kreditgiverne, hvor armene ikke længere er helt så korslagte, som de har været.

Landmand og agrarøkonom Mogens Hosbond Toft fortalte om fordelene ved at være selvstændig landmand, og han gav et meget ærligt indblik i de grundige overvejelser og erfaringer, han selv er i gang med at gøre sig i undersøgelsesfasen forud for etablering.

Udover de mange input fik de unge landmænd også en flot etableringsmappe med sig hjem, så de i ro og mag kan læse flere cases om unge landmænd, der er lykkes med at etablere egen bedrift.