Lyt til artiklen:

Tican udvider indfrysningskapacitet med 300 tons grisekød i døgnet

00:00
Hastighed: ???x
03:06

Antallet af slagtninger i Tican er steget med cirka 0,5 millioner grise svarende til 12,9 procent til i alt 3,9 millioner grise i 2020 sammenlignet med 2019. Denne stigning kan dels tilskrives nye leverandører der har påbegyndt leverancer til slagteriet, men også støt stigende leverancer fra eksisterende leverandører.

Tican har gennemført store og vigtige investeringer i 2020. Primært på fabrikken i Thisted. Her er der indsat nye robotter på slagtekæderne samt foretaget udvidelse af kølerum til håndtering
af den øgede produktion, skriver Tican i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Thisted er der opkøbt en lang række naboejendomme hvor arealerne nu er ryddet og på dele heraf er der opført et indfrysningsanlæg med en kapacitet på 300 tons grisekød i døgnet. Yderligere vil den igangværende lokalplanproces omkring fabrikken i Thisted sikre virksomheden fortsatte udviklingsmuligheder her.

Verdensmarkedet

Væksten i griseslagtningen har øget salgsvolumen og sammen med de fortsat høje priser på grisekød betød dette at omsætningen steg med cirka 13,7 procent til 8,9 milliarder kroner. I 2020 har verdensmarkedet for grisekød fortsat været påvirket af udbredelsen af Afrikansk Svinepest i specielt Kina, hvilket har fasthold høje priser på grisekød gennem året.

Virksomhedens resultat er dog trods den stigende aktivitet blevet vendt til et underskud i forhold til året før. Resultat før skat for Tican koncernen blev i 2020 et underskud på 9,1 millioner kroner.

Tican har i 2020 været hårdt ramt af forhold afledt af Covid-19, men også i en vis grad af udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland. Tican har i året oplevet manglende salg på markeder hvor kunder har været påvirket af Covid-19 og fabrikken i Brørup har været blokeret for salg til Kina i en længere periode, også som følge af Covid-19. Disse to forhold er de primære årsager til, at årsregnskabet for 2020 viser et utilfredsstillende resultat.

Det indeværende regnskabsår 2021 er startet godt hvor Tican følger de lagte budgetter og der forventes et positivt resultat for året.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har gennem 2020 været specielt udfordret af effekterne fra Covid-19, hvilket har haft meget stor negativ indvirkning på virksomhedens driftsresultater, siger adm. direktør Niels Jørgen
Villesen og tilføjer:

- Vore medarbejdere har i dette år med Covid-19 pandemien ydet en
forbilledlig stor indsats og har hver dag kæmpet for at holde virksomhedens drift i gang trods nedlukninger af samfundet, markeder og mange restriktioner i deres daglige arbejde som følge
af pandemien. Vi oplever trods de mange problemer gennem året fortsat opbakning fra landmændene, der leverer råvaren, siger Niels Jørgen Villesen.

I 2020 beskæftigede Tican 2.160 medarbejdere.