Lyt til artiklen:

Gennemsnitsprisen på minkskind er steget til 340 kroner

00:00
Hastighed: ???x
01:50

Abonnementsartikel

Auktionshuset Kopenhagen Fur bekræfter en solid efterspørgsel på minkskind. Priserne er steget med 23 procent på juni-auktionen.

På Kopenhagen Furs anden auktion i 2021 er prisen på minkskind igen steget. Først steg prisen på februar-auktionen med 80 procent, og nu er minkprisen steget yderligere 23 procent. Det bringer gennemsnitsprisen på et dansk minkskind op på 340 kroner.

Der blev udbudt og solgt 2,8 millioner minkskind på april-auktionen med et fysisk eftersyn af de udbudte skind, mens salget foregik på en digital platform. Omsætningen på auktionen nåede knap 1 milliard kroner, skriver Kopenhagen Fur på sin hjemmeside.

- Vi har oplevet en meget stærk efterspørgsel på april-auktionen, og pelsbranchen nærmest strutter af tillid til fremtiden båret frem af blandt en stærk økonomisk udvikling i Kina og vores øvrige asiatiske markeder, siger adm. direktør Jesper Lauge Christensen, Kopenhagen Fur.

Råvaremangel

Nogle års overudbud af minkskind er nu afløst af en situation, hvor centrale markedsaktører forudser råvaremangel, og det var da også primært fabrikanter, som købte op til direkte produktion af færdigvarer og ikke skindhandlere med henblik på senere videresalg.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der er gode tegn på, at den udvikling, vi har set på årets to første auktioner, vil fortsætte på de kommende auktioner. Jeg forventer derfor et meget stærkt 2021 for Kopenhagen Fur, siger Jesper Lauge Christensen.

Kopenhagen Fur indsamler fortsat skind i ind- og udland, som skal opsorteres og udbydes i 2021 og 2022. Der forventes et samlet udbud på omkring 27 millioner mink fordelt på otte auktioner.

Den næste auktion holdes 23. juni til 2. juli.