Abonnementsartikel

Miljøministeriet oplyser til Maskinbladet, at de nye vandområdeplaner fortsat er forsinkede "et stykke tid endnu", og meget tyder på, at regeringen må se langt efter et bredt politisk flertal.

Allerede den 23. februar meddelte Miljøminister Lea Wermelin (S) til Folketinget, at Vandplan 3 blev forsinket, fordi regeringen forud for en præsentation af et udspil til planerne ville skabe stabile rammer til omstilling af landbruget, hvilket skulle sikres ved "et bredt flertal i Folketinget." Her fire måneder senere står det nu helt klart, at den danske regering ikke kommer til at overholde EU's vandrammedirektivs tidsfrist for igangsætningen af Vandplan 3, og en politisk vandkamp om mål og midler i planerne gør det svært at se, at en bredt forlig er nært forestående.

Miljøminister Lea Wermelin (S) skulle efter planen have præsenteret den kommende Vandplan 3, der ifølge Vandrammedirektivet skal være gældende fra 2021 til 2027, senest den 22. december 2021, men i et skriftligt svar til Maskinbladet forlyder det, at vandplanerne er forsinkede på ubestemt tid.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.