Abonnementsartikel

Kabinen på Manitou MLT 841-145 PS+ er både større og smartere end på forgængeren, men det er først når man har sat sig til rette i førersædet og kommer til at arbejde med læsseren, og man registrerer hvor lavt støjniveau, der er i den nye kabine.

Manitou MLT 841-145 PS+ NewAG XL er er den franske producents nyeste bud på en typisk landbrugsteleskoplæsser. Effekten på de 141 hestekræfter leveres af en firecylindret motor der overholder emissionskravet Stage 5. Motoren, der leveres af Yanmar, har en volumen på 4,6 liter og har ved 1.500 motoromdrejninger et moment på 602 Newtonmeter.

Modelbetegnelsen PS afslører, at læsseren har en powershift-transmission, og under arbejdet er det let at indstille, om jeg selv vil skifte gear med trykknapper på kørehåndtaget, eller om jeg vil overlade gearskiftet til automatikken. Transmissionen har fem fremadgående gear og tre bakgear. Når der læsses, sørger en converter imellem motor og transmission for, at motoren staller, når skovlen køres ind stakken og fyldes med ensilage. Converterne giver også den fornødne fleksibilitet til, at både manuelle og automatisk gearskift foregår blødt og behageligt.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.