Abonnementsartikel

Familien Porse på Djursland har altid haft jerseykøer. Helt tilbage fra 1955, hvor de første tre køer startede besætningen op på Fredenslund. I dag viste familien bedriften frem for medlemmerne af LDM.

De 320 jerseykøer i en af landets første løsdriftsstalde kiggede nysgerrigt med, da cirka 50 medlemmer fra Danske Mælkeproducenter var på bedriftsbesøg før foreningens generalforsamling på Gl. Estrup ved Randers.

Arne Porses far, Ove Porse, kom til gården i 1955 med tre jerseykøer og ejerskab af 70 hektar. Siden er staldende blev udbygget og besætningen er vokset betydeligt. Tilbage i 1967 byggede Ove Porse en af landets første løsdriftsstalde og var med til at stifte Løsdriftsforeningen, der i dag stadig er aktiv med sønnen Arne Porse på formandsposten.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.