Lyt til artiklen:

Ny arbejdsgruppe vil arbejde for et biogasanlæg på Djursland

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Djursland Landboforening og Østjysk Familielandbrug inviterede sammen med Nature Energy mandag aften til orienteringsmøde for mulige leverandører og aftagere til et nyt biogasanlæg på Djursland. På mødet blev der nedsat en arbejdsgruppe, som nu vil arbejde videre med muligheden for et nyt biogasanlæg på Djursland.

- Der var en rigtig positiv stemning på mødet. Nature Energy's projekt er så stort, at det kommer til at dække hele Djursland. De er en stor spiller på markedet, og hvis vi vil have biogas, hvilket jeg tror bliver nødvendigt, så kan det godt være dem, der kan løfte opgaven og få sat det i gang, mener Mogens Hjort Jensen, formand for Kvægbrugsudvalget, Djursland Landboforening.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Arbejdsgruppe nedsat

Hvis det skal lykkes for Nature Energy at etablere et biogasanlæg på Djursland, kræver det, at 50% af al husdyrgødning på Djursland bliver leveret til dem. Det mener Mogens Hjort Jensen bestemt er realistisk, ikke mindst fordi der er en politisk forventning om, at al husdyrgødning i fremtiden skal igennem et biogasanlæg, men det kræver, at landmændene står sammen og er klar til at handle.

Derfor blev der efter mødet nedsat en foreløbig arbejdsgruppe, som hurtigst muligt vil indkalde til endnu et møde, hvor Peter Høj, næstformand i sammenslutningen af landbrugets Biomasseleverandører (LBBL), vil fortælle, hvordan man bedst muligt får startet op, og hvordan man gør processen håndgribelig for den enkelte landmand. Samtidig skal der nedsættes en bestyrelse, som skal arbejde videre med projektet.

- Vi er nødt til at handle lidt hurtigt. Nature Energy vil naturligvis gerne have en afklaring, inden vi alle får travlt med at høste. Vi sender snart en dato ud for mødet, og vi håber, at alle interesserede leverandører og aftagere kommer til mødet - prik gerne din nabo på skulderen, hvis du mener, mødet kunne være relevant, lyder det fra Mogens Hjort Jensen, som endvidere fortæller, at Djursland Landboforening også er positivt stemt overfor projektet, som de bakker op om.