Lyt til artiklen:

Økologisk sommermøde hos Mejnerts Mølle

00:00
Hastighed: ???x
02:28

Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer inviterer til sommermøde den 21. juni 2021 kl. 17-21.30 hos Mejnerts Mølle ved Svebølle på Vestsjælland. Det er første fysiske medlemsmøde for Økologisektionens medlemmer efter mange måneder med Covid-19 begrænsninger.

- Vi trænger så meget til at mødes igen og se noget fagligt sammen. Efter en lang vinter uden megen menneskelig kontakt, skal vi igen ud at se, røre og snakke sammen. Det glæder jeg mig vildt meget til, siger Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På sommermødet vil Niels Mejnertsen og hans to sønner give et indblik i Mejnerts Mølles mange forskellige aktiviteter inden for økologisk planteavl. Der vil også være mulighed for at møde formand for L&F Søren Søndergaard og økologiformand Hans Erik Jørgensen til debat om aktuelle landbrugspolitiske emner - herunder landbrugsforhandlingerne.

Fremtidens økologisk planteavl På mødet kan man også blive klogere på, hvordan man bedst muligt håndterer den økologiske planteavl, når nye regler træder i kraft fra dyrkningssæsonen 2022/2023.

Faglige oplæg

Her vil Lisbeth Frank Hansen fra Økologisk VKST og Peter Mejnertsen, VELAS Økologi med faglige oplæg give indsigt i, hvordan man kan arbejde med de nye sædskiftekrav, andre gødningskilder og en bedre udnyttelse af efterafgrøder.

- Med de nye regler, der træder i kraft i 2022, skal vi blive endnu bedre til at udnytte mulighederne i den økologiske værktøjskasse. Der skal bl.a. fornyet fokus på opbygning af jordens kulstofpulje. For det er én af nøglerne til langvarig succes som økologisk planteavler, siger Lisbeth Frank Hansen, chefkonsulent i Økologisk VKST.

Med de nye regler kommer der bl.a. minimumskrav om kulstofopbyggende afgrøder og bælgplanter i økologiske sædskifter ligesom mængden af tilladt konventionel husdyrgødning på økologiske marker bliver reduceret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De forventede ændringer i de økologiske regler stiller nye krav til, hvordan markerne skal forsynes med gødning. På Mejnerts Mølle har vi arbejdet med det igennem flere år. Kom og hør hvor langt vi er nået i det arbejde, og hvordan vi arbejder med sædskiftet som en del af løsningen., siger Peter Mejnertsen fra Velas Økologi.