Lyt til artiklen:

Tilfredstillende resultat i et coronaår

00:00
Hastighed: ???x
02:55

Direktør Jeppe Rasmussen, Yding Smedie og Maskiner, vil huske år 2020 som et af de mest udfordrende år i nyere tid.

- Covid-19 pandemien har både påvirket vores og vores kunders dagligdag og arbejdsvilkår. Opretholdelse af fødevareforsyningen har imidlertid været et vigtigt politisk indsatsområde, og det har betydet, at vi som virksomhed i vidt omfang har kunnet opretholde et fornuftigt aktivitetsniveau, siger Jeppe Rasmussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinforhandleren i Horsens har tradition for at holde en lang række kundearrangementer i løbet af året, men alle disse desværre blevet aflyst, fortæller han.

Også Jeppe Rasmussens personlige 25 års jubilæum i marts i år i landbrugsbranchen var præget af corona. Planen var at afholde et stort åbent hus-arrangement for kunder, men den plan blev udskudt.

- Vi kan se tilbage på 2020 som et godt år, trods corona. Vi havde et stigende nysalg på 25-30 procent, så vi er godt tilfredse. Men det har også været et mærkeligt år, hvor meget har været sat på stand-by, sagde Jeppe Rasmussen på jubilæumsdagen.

- Vi kommer ud af coronaåret 2020 med et tilfredsstillende resultat efter skat på 2,3 millioner i forhold til 2019, hvor resultatet efter skat var på 2,6 millioner. Vi er jo ikke den eneste spiller på markedet, siger Jeppe Rasmussen tørt.

Ændring i struktur

I 2020 er koncernstrukturen ændret, så den nu består af et moderselskab og de to datterselskaber Jenit A/S og Yding Smedie & Maskiner A/S. Ændringen gennemføres for at optimere styringen og udviklingen af koncernen og forventes på sigt at få positiv indflydelse på de fremtidige resultater.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Koncernen har i 2020 færdiggjort byggeriet af en ny produktionshal. Jenit A/S er efterfølgende flyttet ind i den nye ejendom i Horsens, så hele koncernens drift nu finder sted i tidssvarende lokaler på Egeskovvej 10 i Horsens.

Yding Smedie og Maskiner har opkøbt nabogrunden i industrikvarteret i Gedved, postnummer Horsens, på én hektar for at fremtidssikre virksomheden, hvis der på et tidspunkt skulle blive behov for yderligere udvidelse.

Begge datterselskaber deltager og investerer i flere langsigtede udviklingsprojekter, som på sigt skal styrke konkurrenceevne og forretningsområder, skriver virksomheden i ledelsesberetningen.

Yding Smedie & Maskiner A/S har således over de seneste tre år gennemført et omfattende kvalitetsprogram og er ved udgangen af 2020 blevet Mastercertificeret af Case IH som den første danske maskinforretning.

I dag beskæftiger maskinhandleren 55 medarbejdere i virksomheden.