Lyt til artiklen:

Blå partier vil gøre Danmark til verdens fødevarelaboratorium

00:00
Hastighed: ???x
01:35

Abonnementsartikel

Landbrugets udfordringer skal løses med forskning, produktudvikling og ny teknologi, lyder budskabet i et fælles opråb fra Folketingets blå partier.

Vi er stolte af den danske fødevareproduktion. Af vores landmænd. Af vores fødevarevirksomheder. Og af alt det, de producerer. Sådan lyder det i en ny annoncekampagne fra partierne Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Kristendemokraterne, og målet med kampagnen er ifølge landbrugsordfører i Venstre, Erling Bonnesen, at sikre en fortsat udvikling af dansk landbrug.

- Vi vil fælles fra blå lejr markere klart og tydeligt, at der skal kunne drives stort og eksportorienteret landbrugs- og fødevareproduktion i Danmark i fremtiden, fortæller Erling Bonnesen til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Erling Bonnesen skal Danmark være hele verdens fødevarelaboratorium, og de blå partier bag kampagnen ser positivt på, at World Resources Institute i en nylig publiceret rapport vurderer, at dansk fødevareproduktion er i den absolutte verdensklasse hvad angår klima-bæredygtighed, og det er et rigtig godt udgangspunkt, når morgendagens løsninger skal findes.

- De udfordringer, der stadigvæk står for hele verden på klima- og miljøområdet, de skal jo løses med teknologiudvikling og ikke ved at flytte arbejdspladser og landbrug fra det ene land til det andet.

- Så det er fuldt tryk på forskning, produktudvikling og teknologiudvikling sådan, at man kan blive stadig dygtigere. Det er også derfor den danske landbrugs- og fødevaresektor står så stærkt, som den gør i dag - det er jo resultatet af 150 års fortsat udvikling.

De udfordringer, der stadigvæk står for hele verden på klima- og miljøområdet, de skal jo løses med teknologiudvikling og ikke ved at flytte arbejdspladser og landbrug fra det ene land til det andet.

Erling Bonnesen, MF Venstre