Abonnementsartikel

Møldrup Kartoffeleksport har rødder tilbage til starten af 50'erne, hvor Knud Kristensen startede med at koge kartofler. Fra sæson 2021 skal redskabsstyring optimere produktionen af læggekartofler.

Ved den lille by Roum nord for Viborg ligger Møldrup Kartoffeleksport. Den er ikke sådan lige at overse, for de store kartoffelhaller og stabler af pallekasser tordner sig op på begge sider af landevejen.

Knud Kristensen startede i 1950'erne på helt bar mark, hvor han byggede et kartoffelkogeri. Kartoflerne blev dengang kogt til dyrefoder til køer, grise og mink, og fra midten af 1950'erne til midten af 1960'erne blev der kogt cirka 60.000 tons kartofler om året.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.