Lyt til artiklen:

BL-formand: Landbrugsudspil harmonerer ikke med ministers pæne ord

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Trods velmenende ord fra ministeren for landbrug, fødevarer og fiskeri, Rasmus Prehn(S), om at bevare arbejdspladser og produktion i landbruget, frygter Bæredygtigt Landbrug konsekvenserne af de igangværende landbrugsforhandlinger.

Det fortæller formand for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen på foreningens generalforsamling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi værdsætter den nye landbrugsminister Rasmus Prehns pæne ord om at bevare arbejdspladser og produktion i landbruget. Men det harmonerer ikke med, at regeringens landbrugsudspil for en stor del skal finansieres af vores egen landbrugsstøtte. Det harmonerer ikke med, at der skal udtages 85.000 ha landbrugsjord - udover de af EU foreslåede 3 procent på hver ejendom. Det harmonerer heller ikke med en reduktion på 15.000 tons kvælstof til kystvandene i 2027 - det er som taget ud af Stiig Markagers urealistiske bog, hvor målet er de forhadte 36.600 tons kvælstof. Og sluttelig harmonerer det heller ikke med de helt urealistiske efterafgrødekrav, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

- Det klare og positive budskab fra minister Prehn vinder forhåbentlig over de meget komplicerende og produktionsbegrænsende forslag, regeringen har fremsat, siger han.

Parat til at støtte endnu en demonstration

Formanden kom også ind på en af de sager, der har fyldt mest det seneste år- nemlig minksagen, som ifølge Flemming Fuglede Jørgensen har været dårligt håndteret, og som derfor skal give konsekvenser.

- Hele denne situation er håndteret så ganske forfærdeligt - overfor dyrene, overfor miljøet, overfor alle involverede avlere og alle andre. At tænke sig at sætte rigspolitiet og hæren ind. Det skal have følger for alle beslutningstagere og håndlangere i denne groteske sag, siger han.

- Hvis der er så lidt forståelse for et erhverv og de mange penge, det bringer til landet - hvad så med resten af erhvervet? Det gav os noget at tænke på - og arbejde med, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor er Bæredygtigt Landbrug også parat til at støtte endnu en demonstration.

- Og det skal der såmænd nok blive brug for, siger Flemming Fuglede Jørgensen.