Abonnementsartikel

Ifølge Fødevareministeriet vil implementeringen af nye indvendige højdekrav formentlig medføre, at der kan transporteres færre dyr på det enkelte køretøj.

I forbindelse med 'Politisk aftale om styrket kontrol af dyretransporter' fra 2018 blev det besluttet, at der skulle laves en undersøgelse af, hvordan forskellige indvendige transporthøjder i svinetransporter påvirker velfærden for dyrene ved transport af smågrise, og ifølge Fødevareministeriet har man nu resultatet af sådan en undersøgelse, og derfor varsler Fødevareministeriet, at der snart sendes en ny bekendtgørelse i høring, der får konsekvenser for antallet af grise, der kan transporteres på et vogntog.

I et svar fra Fødevareministeriet til Maskinbladet på, om ændringerne vil betyde, at der i fremtiden ikke vil kunne transporteres smågrise i fem etager, svarer Fødevareministeriet:

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.