Lyt til artiklen:

Maskinbladet igen hædret for journalistik

00:00
Hastighed: ???x
02:53

På generalforsamlingen i foreningen Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister blev tre journalister hædret for deres journalistiske arbejde. En af dem er journalist Jakob Tilma fra Maskinbladet.

Han vandt prisen for en artikel om en kontrolaktion hos svineproducent Hans Henrik Winther Nielsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Vinderartiklen kom i stand, efter at svineproducenten Hans Henrik Winther Nielsen på Facebook havde lavet et opslag omkring et omfattende politi-fremmøde på sine tre ejendomme ved Storvorde, og Maskinbladets journalist Jakob Tilma interviewede landmanden og krævede svar fra Fødevarestyrelsen og politiet for at få vished for, hvordan det kan være rimeligt, at politiet i så voldsom grad skal være til stede, når landbrug skal kontrolleres.

Landbrugspolitik

Jakob Tilma arbejder som journalist primært med den landbrugspolitiske dagsorden, og ofte finder han og andre af Maskinbladets journalister indgangen til de gode historier igennem de daglige udfordringer, danske landmænd mødes med.

Så fra den prisvindende journalist lyder opfordringen, at man endelig skal sende et tip til redaktionen på mailen redaktion@maskinbladet.dk, hvis man oplever forhold, man synes, at en journalist bør undersøge nærmere.

- I en politisk styret verden er det vigtigt at landbruget stiller spørgsmål ved den måde, myndighederne arbejder på, og jeg er glad for, at Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister med prisen anerkender mit arbejde for at give landbruget en stemme i samfundsdebatten, siger Jakob Tilma som en reaktion på at have vundet prisen.

Bredt medie

Maskinbladets chefredaktør, Rasmus Dalsgaard, glæder sig over, at en journalist fra Maskinbladet for tredje år i træk vinder en af priserne i Danske Fødevare- og Landbrugsjournalisters årlige priskonkurrence.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De to seneste år er journalist Morten Damsgaard løbet med priser for sin journalistik, og sidste år røg han endda til tops internationalt, hvor han vandt en andenpris i den verdensomspændende konkurrence.

Rasmus Dalsgaard glæder sig over, at Maskinbladets journalister har vundet priserne for meget forskellige emner, som tydeliggør mediets faglige og erhvervspolitiske bredde.

Link til artikler

Læs hele Jakob Tilmas vinderartikel her

Og læs den opfølgende artikel om politiets rolle i sagen her

Øvrige prisvindere

Rasmus Lind, kommunikationskonsulent, Seges, vandt i foreningens konkurrence om at lave den bedste podcast. En podcast, der handler om "Afrikansk svinepest i Tyskland, og hvad det betyder for dansk griseproduktion". Podcasten var også det journalistiske produkt, der opnåede flest point og dermed løb med præmien på 3.000 kr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Vinder af kategorien radio/podcast 2020 Rasmus Lind for podcasten Afrikansk svinepest i Tyskland - Hvad betyder det for dig? Han blev samlet vinder af journalistkonkurrencen i Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister. Han ses her sammen med Frederik Thalbitzer, formand for DFLJ. Pressefoto: Claus Haagensen.

Laura Kold, journalist hos LandbrugsMedierne løb med præmien for bedste multimedieprodukt med en artikel, video og fotos om en landmand, der er i farestalden om natten og dermed redder griseliv.

rich-media-5
Vinder af digital medieproduktion 2020 Laura Kold for video, artikel og fotos med Frederik Thalbitzer, formand for DFLJ. Pressefoto: Claus Haagensen.