Lyt til artiklen:

Løgismose når milepæl i bæredygtig omstilling

00:00
Hastighed: ???x
01:55

De nye, brune kartoner til Løgismoses mælk har ikke længere plastskruelåg. Kartonerne bærer både ISCC-mærket for en plastmembran lavet af restolie fra papirproduktion af nordiske fyrretræer og FSC-mærket for bæredygtigt skovbrug med omtanke for dyr og planteliv.

Det skriver Løgismose i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig har Løgismose fået tre dyrevelfærdshjerte som supllement til mærket "anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.

For at opnå de tre dyrevelfærdshjerter, stilles der særlige krav langt ud over gældende minimumslovgivning omkring bl.a. græsning, plads og velvære i stalden. Herudover stiller mærkningen fra Dyrenes Beskyttelse som noget nyt skrappe krav til landmændenes arbejde med biodiversitet og miljøbevarelse.

Det er krav, der taler ind i Løgismoses mangeårige samarbejde med økologiske landmænd og -kvinder. Men også smagen ligger til grund for det økologiske fokus: Løgismoses mælk stammer nemlig fra økologiske Jersey-køer, som giver en særlig rund smagsprofil, skriver Løgismose.

Om den øgede dyrevelfærdsmærkning og omstillingen til bæredygtige mælkekartoner siger Kategori- og Innovationschef i Løgismose, Mikkel Grønlykke:

- Vi er stolte over, at vores mælk nu scorer toppoints på dyrevelfærd fra både statslig og privat side. Hos Løgismose arbejder vi - foruden smag og håndværk - altid med en stærk holdning til de produkter, vi fremstiller og importerer, og uddyber:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I forhold til klimabelastning batter emballage egentlig ikke i det samlede regnskab, men vi kan gøre en stor forskel i forhold til bl.a. afskovning og biodiversitet ved at være så ambitiøse som muligt med de kartoner, vi kommer vores mælkeprodukter i.