Lyt til artiklen:

Skarp kritik fra statsrevisorerne tvinger direktør væk fra job

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Abonnementsartikel

Afgående styrelsesdirektør Jette Petersen bliver tvunget væk fra Landbrugsstyrelsen og skal gøre tjeneste i Fødevarestyrelsen.

Vicedirektør Louise Piester konstitueres med virkning fra den 1. juni 2021 i stillingen som direktør i Landbrugsstyrelsen, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

En kritisk rapport fra Rigsrevisionen afslørede i maj, hvordan Landbrugsstyrelsen i årevis har set gennem fingre med muligt millionmisbrug. Nu er direktør Jette Petersen færdig som direktør for styrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det oplyser minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn (S) til Avisen Danmark.

- Det er helt åbenlyst, at der er brug for, at der kommer en ny person i spidsen for Landbrugsstyrelsen, der kan rydde i det her. En, der kan forestå en reorganisering eller en re-evaluering. En, der kan implementere en ny kultur, og som kan være med til at genopbygge tilliden, siger fødevareministeren til Avisen Danmark.

Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

Departementschef i Ministeret for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Morten Niels Jakobsen, udtaler i forbindelsen med Jette Petersens tvungen jobskifte:

- Jette Petersen har stået i spidsen for Landbrugsstyrelsen gennem en række år, hvor hele sektoren har oplevet store forandringer. Landbruget befinder sig i en opbrudstid, hvor branchen skal finde og implementere nye, grønne løsninger i de kommende år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landbrugsstyrelsen har en helt afgørende rolle med at understøtte denne omstilling, hvor det er centralt med en stærk forvaltningskultur. Jeg takker Jette for hendes store indsats som direktør i en svær tid, siger Morten Niels Jakobsen.