Lyt til artiklen:

DanVit og Food Diagnostics har indgået samarbejde om rent vand til grise

00:00
Hastighed: ???x
02:35

DanVit og Food Diagnostics indgår et samarbejde om rent vand til grise.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rent vand til grisene har ikke altid været et fokuspunkt for svineproducenterne, men det er det dog blevet. Det bliver kun endnu mere aktuelt, da medicinsk zink til smågrise udfases medio 2022.

Lige netop derfor er et øget fokus på rent vand til grisene endnu mere aktuelt end nogensinde før.

Den første kontakt mellem de to virksomheder opstod, da DanVit ønskede sparring til, hvordan vandkvalitet i stalde kan måles. DanVit har stor viden om foder og management til grise.

Salgschef hos DanVit, Karsten Nordestgaard Andersen, kontaktede derfor Food Diagnostics, der er kendt for deres rådgivning om produkter til hygiejnekontrol. I forlængelse med drøftelserne om hygiejenekontrol til bl.a. mælkeanlæg til smågrise, opstod interessen for et samarbejde om salg af ECA-anlæg til svineproducenter. Karsten Nordestgaard Andersen udtaler:

- På vores hjemmeside står der: "Vi deler ud af vores viden og bestræber os på hele tiden at arbejde innovativt med et mål for øje - at blive en endnu bedre sparringspartner for dig. Jeg synes vores samarbejde med Food Diagnostics er et godt eksempel på, at vi lever op til det vi stiller vores kunder i udsigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samarbejdet er en gevinst for alle parter, står der i pressemeddelelsen, og et eksempel på, hvordan to virksomheders kompetencer kan gå op i en højere enhed. Food Diagnostics er bl.a. specialister i hygiejne, DanVit i foder m.v. til grise, og sådan forbliver det, da samarbejdet bygger på henvisning til hinanden. Dette for at sikre at vores kunder altid møder en specialist inden for sit felt. Det anser vi som en gevinst for kunderne, da de altid vil blive mødt af specialister, der kan give kompetent vejledning og afhjælpe de problematikker de oplever i deres besætning.

Food Diagnostics' Direktør Tonny Nielsen, er glad for samarbejdet, og har store forventninger hertil.

- Vi er specialister i hygiejne, og vi har løsningerne. Vi kan derfor understøtte svineproducenterne med at træffe det rigtige valg, når det kommer til hygiejneløsninger, herunder vandrensning ved brug af ECA-anlæg i staldene, siger han.

- Der er et stort potentiale for svineproducenterne ved at være opmærksomme på vandkvaliteten i staldene. I den forbindelse kommer vores viden og løsninger ind i billedet til gavn for svineproducenterne.