Lyt til artiklen:

Claas tager ny-moderniseret fabrik i brug

00:00
Hastighed: ???x
03:29

Claas satte gang i sin seneste store investering i Le Mans tilbage i 2017. Investeringer på i alt 40 millioner euro blev primært brugt på en fuldstændig fornyelse af monteringsudstyr og digital transformation af anlægget. Dette bringer den samlede investering i traktorfabrikken i Le Mans, udviklingscentret i Vélizy og test- og valideringscentret i Trangé til cirka 80 millioner euro siden overtagelsen af Renault Agriculture i 2003, skriver Claas i en pressemeddelelse.

- Vores komplet renoverede anlæg i Le Mans hæver grænsen for produktion af førsteklasses og data-forbundne landbrugstraktorer, siger Thomas Böck, formand for Claas Groups bestyrelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har derfor åbnet et nyt kapitel i den fortsatte vækst i vores globale forretning. Tilbage i 2019 blev moderniseringsbestræbelserne betegnet som et milepælsprojekt i Frankrig og betegnet som et "Showcase for the Future of Industry", fortsætter han.

Hylder den digitale alder

Modernisering af anlægget skaber helt nye muligheder for fremstilling af stadig mere komplekse og individuelt konfigurerede traktorer.

Utallige muligheder blev udvist ved hjælp af 3D-animationer og VR-briller for at spille igennem alle monteringsfaser, fra drivlinjen til den færdige og testede traktor. Eventuelle nødvendige strukturelle ændringer blev derfor identificeret tidligt.

Introduktionen af automatisk guidede køretøjer (AGV) bidrog væsentligt til automatiseringen af produktionen. 40 af disse førerløse og fuldautomatiske transportkøretøjer transporterer traktorerne fra den første til den sidste samlestation og er i stand til at bevæge op til 20 ton ad gangen. Dette betyder, at de giver tilstrækkelig bæreevne til alle aktuelle serier såvel som til fremtidige modeller med højere ydeevne.

rich-media-2
Automatiske transportkøretøjer fører traktorerne rundt på fabrikken. Pressefoto: Claas.

I fremtiden vil den daglige produktion derfor blive øget til 60 traktorer om dagen. Dette føre til en årlig produktionskapacitet på mere end 13.000 traktorer, sammenlignet med omkring 10.000 enheder i dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Moderne arbejdsstationer

Medarbejderne er de største modtagere af det moderniserede anlæg. Den nye logistiske infrastruktur betyder, at medarbejderne har betydeligt mere plads på deres ergonomisk designede arbejdspladser, da kun dele, der straks er nødvendige, leveres til samlebåndet. Nogle af arbejdsstationerne er endda udstyret med headset, så medarbejderne kan drage fordel af lettere kommunikation. Derudover sikrer lyse farver og den nyeste LED-belysningsteknologi en koncentreret og behagelig arbejdsatmosfære, der ligner naturlige lysforhold.

- Udover effektivitet var arbejdsforholdene vores hovedprioritet i design af det nye produktionsanlæg, forklarer dr. Martin von Hoyningen-Huene, leder af CLAAS-traktorenheden og medlem af koncernledelsen.

- Vi har opnået en væsentlig forbedring af arbejdsgange og ergonomi, som hjælper med at øge vores medarbejderes koncentration og motivation. Ligesom den nye logistik, er dette en grundlæggende ingrediens til produktion af traktorer i henhold til de strengeste kvalitetsstandarder.

På nuværende tidspunkt produceres fem traktormodeller fra 75 til 460 hk i Le Mans. Sammen med udviklingscentret i Vélizy nær Paris og test- og valideringscentret i Trangé er der omkring 1.000 mennesker ansat i Le Mans.

rich-media-4
Pressefoto: Claas.