Lyt til artiklen:

Danish Crown fastholder halvårsresultat trods corona

00:00
Hastighed: ???x
03:58

Danish Crowns tre forædlingsselskaber i Polen, Sverige og Danmark har samlet set formået at løfte indtjeningen med næsten 40 procent i forhold til sidste år. Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse, hvori koncernen fortæller om regnskabet for det seneste halvår.

- Det er et stærkt regnskab. Vi er tættere på vores kunder og forbrugerne end nogensinde før. Vores fokus på bæredygtighed åbner døre, og gennem det seneste halve år har netop bæredygtighed været en afgørende faktor i forhandlinger, hvor vi har sikret os betydelige ordrer fra store internationale spillere indenfor både detailhandel og foodservice. Det giver energi og tro på det fortsatte arbejde, hvor der er mere at hente gennem en målrettet indsats, siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom globale prisfald på kød grundet Covid-19 og en lavere dollarkurs påvirker omsætningen negativt, har Danish Crown formået at fastholde indtjeningen med et nettoresultat på 1,3 millarder kroner. Det har man blandt andet gjort ved at sælge tre procent mere kød i år målt på antal kilo solgt.

Udfordrende år

Som følge af lokale udbrud af Covid-10, der afskar kinesiske fabriksanlæg i begyndelsen af halvåret, faldt eksporten til Kina med næsten 30 procent.

Samtidig har pandemien og til dels også udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland presset priserne på svinekød, skriver Danish Crown. Samtidig har en lavere dollarkurs bevirket, at omsætningen faldt med ni procent i forhold til samme periode sidste år. Det har haft betydning for afregningen til ejerne.

Resultatet af den primære drift går tilbage fra 1.750 mio. kroner til 1.653 mio. kroner. Et fald på 97 mio. kroner, hvilket stort set svarer til de ekstra omkostninger, der har været til test og ekstra rengøring grundet Covid-19. Nettoresultatet lander på 1.335 mio. kroner, hvilket er 56 mio. kr. mindre end i 1. halvår 2019/20.

- Trods en del modvind i årets start formår vi stort set at matche sidste års rekordresultat. Det kan vi kun være tilfredse med, når vi samtidig har leveret en konkurrencedygtig afregning til vores ejere. Det skyldes ikke mindst en formidabel indsats af alle vores 26.000 medarbejdere. Jeg har stor respekt for vores medarbejdere, der trofast er mødt ind på vores slagterier og fabrikker hver eneste dag, mens andre har hængt i og løst deres opgaver fra hjemmekontoret. Det har sikret, at ingen af vores kunder har manglet varer under pandemien. Det er en præstation, vi kan tillade os at være stolte af, siger Jais Valeur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Covid-19 har ramt efterspørgslen på de ædle udskæringer af oksekød, som i høj grad drives af salget til foodservice, og det har udfordret Danish Crown Beefs afregning til ejerne for deres kreaturer. Retningen i Beef er dog fortsat rigtig. Forretningen udvikles løbende med nye produkter i tæt dialog med kunderne, og Scan-Hide, der sælger kreaturhuder til læderproduktion, er igen på vej frem efter en vellykket turnaround,

Tilførslerne af grise til de danske slagterier er steget med ni procent i forhold til samme periode sidste år, og derfor har Danish Crown ansat over 500 nye medarbejdere. Den store stigning i leverancerne skyldes i høj grad udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland og har skabt behov for flere hænder til at slagte, forarbejde og pakke den øgede produktion til kunder over hele verden.

- Vi er et godt sted som virksomhed. Det er rygraden i vores 4WD-strategi, som skaber værdi for vores ejere. Det giver tro på fremtiden og nu handler det om at holde fast og fortsætte den positive udvikling. Derfor er vi ved at lægge sidste hånd på en ny femårig strategiplan, som vi forventer at kunne præsentere inden sommerferien, siger Jais Valeur.