Abonnementsartikel

Omstillingen af landbruget handler om meget andet end klima-neutralitet, og derfor mener professor Jørgen E. Olesen at World Resources Institute forsimpler en kompleks virkelighed.

World Resources Institute har i rapporten A Pathway to Carbon Neutral Agriculture in Denmark prøvet at tegne et billede af, hvordan man kan opnå et klimaneutralt landbrug i verden ved at se, hvordan Danmark har grebet udfordringen an. Men billedet forsimpler udfordringerne, mener professor ved Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet, Jørgen E. Olesen.

- Vi skal have fat i virkelig, virkelig mange forskellige ting i værktøjskassen, hvis det her skal lade sig gøre, og der synes jeg ikke den her rapport kommer hele vejen rundt, fortæller Jørgen E. Olesen til Maskinbladet efter historier om at dansk landbrug har klimaløsningerne klar til landbrug over hele verden.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.