sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Færre driftstop og lavere serviceomkostninger med nye pumper

00:00
Hastighed: ???x
02:41

På grund af et stigende antal reparationer af konventionelle lobe-pumper, undersøgte K Agro markedet for alternativer.

Lobe-rotorpumper, der udsættes for urenheder som små sten, sand og andre fragmenter som halm- og planterester, har tendens til at resultere i øget slid. Desuden er reparationer ofte meget tids- og omkostningskrævende.

K Agros driftstid på lobe-pumperne var ned til kun 80 timer, hvorefter rotorenheden var slidt op. Sliddet på pumpen var meget intenst på grund af et øget fiberindhold (14 procent tørstof) i den pumpede biomasse. Desuden er større fragmenter fra for eksempel sukkerroer også hårde ved loberne.

Omkostningerne pr. reparation anslås til cirka 12.000 kroner - alene til reservedele.

Ugentlige reparationer skønnes til 3 timer - svarende til 145 timer pr. år.

Omkostningerne ved samlet stop af produktionen er beregnet til cirka 6.200 kroner pr. time.

Løsningsfordele

Løsningen på K Agros pumpeudfordringer blev Installation af to LSM-150, 6 tommer slangepumper. LSM slangepumper nedsætter driftsstop og sikrer en stabil og driftssikker pumpe.

Hver pumpe kan levere 120 kubikmeter pr. time ved 26 omdrejninger.

Der skete en simpel tilpasning til K Agros eksisterende anlæg, og vedligeholdelsen af LSM-pumperne er nu muligt uden afmontering af pumpen fra applikationen og uden behov for specialværktøj. Pumpelågen giver let adgang til at udskifte slangen i pumpehuset.

rich-media-1

Resultater

K Agro har opnået en øget pumpeeffekt, ved at LSM's energieffektive slangepumpe kræver minimum service og vedligeholdelse.

Udgifter til reservedele reduceres med to tredjedele, og investeringsafkastet vil være synligt efter blot syv måneder i drift, alene baseret på reservedele - det vil sige, at tabt produktion og arbejdstid ikke er indregnet.

LSM-pumper differentierer sig ved et større pumpehus, hvilket betyder, at slangen er længere og derfor i stand til at yde mere pr. omdrejning.

Det betyder, at de kan yde samme volumen som konkurrenternes pumper, men med lavere omdrejninger, hvilket resulterer i en længere levetid for gear og slange. Den særlige justering af rullerne giver slangen optimal kompression, lavere friktionsniveau, bedre smøring og mindre strømforbrug end andre pumper - sammenlignet med andre mærker med slæbesko.

I K Agros tilfælde forventes en levetid på slangen på 8-10 måneders drift - svarende til cirka 4.000 timer.