Lyt til artiklen:

DF'er vil have klargjort miljørisikoen ved minkopgravninger

00:00
Hastighed: ???x
02:09

Abonnementsartikel

DF's René Christensen undrer sig over, at finansudvalget ikke kan få en bedre forklaring på, hvorfor budgettet til opgravningen af døde mink er fordoblet. Derfor regner han med at indkalde miljøministeren til et nyt samråd for at få afklaret, om der er en miljørisiko forbundet med opgravningen.

Efter dagens samråd om, hvorfor der skal sættes 150 millioner kroner af til opgravningen af fire millioner døde mink i stedet for tidligere anslåede 72,2 millioner kroner, er René Christensen fra Dansk Folkeparti ikke blevet synderligt meget klogere på, hvorfor det er nødvendigt at sætte så mange ekstra penge af til opgaven.

- Vi har jo fået at vide, at det koster lidt under 200 kroner pr tons opgravet minkmateriale, og hvis der skal sættes 150 millioner kroner af til det, så er det mange tons, der skal graves op, mener René Christensen.

Han medgiver, at regnskabet mangler prisen for afbrænding af minkene, men den større regning lyder lige lovlig høj alligevel.

Han er særligt bekymret over, at udvalget ikke kunne få svar på, hvad de ekstra 80 millioner kroner skal dække.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Ministeren siger jo, at der ikke er en akut miljøfare, men kan der blive det, når man begynder at grave minkene op? Vi får lidt et indtryk af, at der er noget, vi ikke får at vide, siger René Christensen.

René Christensen understreger, at det er Dansk Folkepartis holdning, at minkene skal graves op, og at dette skal foregå på en ordentlig måde for både miljøet og de borgere, der bor i områderne. Men af samme årsag ser han meget gerne, at politikerne og den generelle offentlighed får indsigt i, hvorvidt noget kan give problemer i processen.

- Der må jo være en årsag til, at man skal bruge så mange ekstra midler, men det vil de ikke svare på.

Da dagens samråd ikke har givet de svar, spørgerne har søgt, regner René Christensen med, at man vil indkalde til endnu et samråd.

- Jeg tror, at vi bliver nødt til at få miljøministeren i et samråd også for at kunne svare på det her om, at der ikke akut er et miljøproblem, og hvad vi skal lægge i det. Er det fordi Miljøministeriet forventer, at der bliver en miljøudfordring, når man kommer i gang, eller skal der være foranstaltninger de næste mange år? Nu finder vi jo på argumenter selv, og sådan skal vi ikke arbejde, fastslår René Christensen.