Abonnementsartikel

Betonvarefabrik har sammen med LRØ Byggerådgivningen produceret et skrabedræn, hvor der kan bagskylles eller skrabes i kanalerne

Carsten Borg Betonvarefabrik A/S har i samarbejde med LRØ Byggerådgivningen produceret i skrabedræn der kan bruges i skrabestalde til køer og opdræt.

Skrabedrænet har ifølge Carsten Borg den fordel, at der kan bagskylles eller skrabes i kanalen under skrabedrænet. Han oplyser, at det er en stor fordel i skrabestalde, hvor der strøs med sand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I sådanne stalde bliver de traditionelle skrabegulve ofte tætte. De første løsninger med større drænkanaler ved skrabestalde var med to spalter ved siden af hinanden på bærebjælker. Det indebar desværre at skraberetningen blev på langs af åbningerne – hvilket ikke er optimal, da gødningen ikke bliver presset imod åbningerne, siger Carsten Borg.

Den konstruktion havde desuden den ulempe, at der skulle bruges bærebjælker, og dermed skulle kanaldybden forøges med 20 centimeter.

Borg Betons skrabedræn er så nyt, at det ikke er blevet bedømt af Agromek, og derfor er det ikke med som officiel nyhed.