Abonnementsartikel

Venstre kræver en second opinion af kvælstofindsatsen og at samfundet betaler for udtagning af lavbundsjord, hvis de skal se sig som en del af en kommende landbrugspakke.

Venstre kan ikke tilslutte sig den landbrugsplan, regeringen fremsatte den 28. april, så skal partiet stå sammen med regeringen om en kommende landbrugspakke, så skal der ske væsentlige ændringer.

-Det her, det er en bombe under dansk landbrug. Og det er det ud fra, at der er to af søjlerne, som er dræbende for dansk landbrug - det er den måde kvælstofindsatsen lægges op til at skulle laves på med de 15.000 tons, hvoraf nærmest halvdelen skal tages på omdriftsarealerne - det kommer til at koste tusindvis af arbejdspladser. Og så er der den anden del, der handler om CAP'en - hektarstøtten - det kommer til at betyde, at landbruget skal finansiere udtagningen af jord, og det vil svække landbrugets konkurrenceevne, fortæller Troels Lund Poulsen til Maskinbladet, efter han netop er trådt ud fra det første møde med regeringens repræsentanter i forbindelse med forhandlingerne om en kommende landbrugspakke.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.