Lyt til artiklen:

Agco fik stor fremgang i første kvartal

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Agcos omsætning steg i årets første tre måneder til 2,38 milliarder dollar fra 1,93 milliarder dollar i samme kvartal sidste år. Det er en fremgang på 23,4 procent - og når der korrigeres for fordelagtige valutakurser er fremgangen på 19,8 procent.

Også overskuddet steg ganske betydeligt fra 84,5 millioner dollar til 180,3 millioner dollar før skat og andele i tilknyttede selskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter skat blev overskuddet 151,4 millioner dollar mod kun 66,3 millioner dollar i første kvartal 2020.

- Agco fortsatte sin stærke drift i første kvartal og satte rekord for både driftsresultat og indtjening pr. aktie, fremhæver Eric Hansotia, der er Agco-koncernens topchef.

Han fremhæver fordelagtige markedsforhold sammenholdt med positive markedsreaktioner på Agcos teknologifokuserede produkter som en forklaring på, at Agco har opnået vækst i salget og har forbedret indtjeningen på alle markeder.

Eric Hansotia fremhæver også, at koncernens medarbejdere har håndteret forsyningsproblemer så fremragende, at det kun har haft minimal indvirkning på produktionen. Det samme fremhæver han i forhold til stigende priser på materialer og fragt, som kun har fået minimal indvirkning på koncernens resultat.

- Sunde landbrugsvilkår er grundlaget for en stabil udskiftningsefterspørgsel fra landbruget, og det betyder, at Agcos ordrebeholdning er betydeligt foran samme tidspunkt sidste år, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Situationen vurderes ifølge Eric Hansotia så gunstig, at Agco har opskrevet sine forventninger til både omsætning og resultat for hele 2021 samtidig med, at koncernen er i stand til at fortsætte sit investeringsniveau i teknologi, smart farming og forbedrede digitale muligheder.