Lyt til artiklen:

Svinenoteringen stiger med 20 øre

00:00
Hastighed: ???x
01:36

Abonnementsartikel

Danish Crown meddeler, at slagtesvinenoteringen for uge 18 er 11,00 kroner.

Svinenoteringen stiger fra 10,80 kroner pr. kilo til 11,00 kroner pr kilo. Det skriver Danish Crown.

En stærk eksport til Asien mere end opvejer lige nu et trægt marked i Europa, hvor særligt de tyske slagterier kæmper for at afsætte deres varer.

- Vi har en meget stærk efterspørgsel på dansk kød både til de markeder, der skal have frosne varer, og i EU, men prisforskellen mellem Europa og eksempelvis Kina er stor i øjeblikket. Vores faste kunder i Europa vil godt betale for den kvalitet og service, vi tilbyder, men det er klart, at deres velvillighed har en grænse, så vi kan ikke drive priserne op i det nuværende marked, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork, i markedsberetningen.

Efterspørgslen er uændret stabil på udbenede varer som bove, kamme, brystflæsk og bacon. Samtidig betyder begrænsede mængder af hele skinker og forender til salg, at Danish Crown stort set holde sig ude af de pressede dele af markedet.

- Det er meget tydeligt lige nu, at forbruget i Europa ligger unormalt lavt for årstiden på grund af det kolde vejr. Corona-restriktionerne spiller selvfølgelig også ind, men vejret presser særligt de tyske slagterier mindst lige så meget, fordi de grundet afrikansk svinepest skal sælge stort set alle deres varer ferske. Det lægger lige nu låg på priserne i Europa, men heldigvis holder det os ikke tilbage udenfor EU, siger Lars Albertsen.

Ud over en stærk efterspørgsel fra Kina og resten af Asien er der nu også et godt salg til Australien.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce