Lyt til artiklen:

Auktion bekræfter: God efterspørgsel på minkskind

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Abonnementsartikel

Kopenhagen Fur melder bekræfter stigende priser på årets anden auktion.

På Kopenhagen Furs anden auktion i 2021 er prisen på minkskind igen steget. Først steg prisen på februar-auktionen med 80 procent, og nu er minkprisen steget yderligere 23 procent. Det bringer gennemsnitsprisen på et dansk minkskind op på 340 kr.

Det skriver Kopenhagen Fur på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt er der blevet udbudt og solgt 2,8 millioner minkskind på april-auktionen med et fysisk eftersyn af de udbudte skind, mens salget foregik på en digital platform. Omsætningen på auktionen nåede knap 1 milliard kr.

- Vi har oplevet en meget stærk efterspørgsel på april-auktionen, og pelsbranchen nærmest strutter af tillid til fremtiden båret frem af blandt en stærk økonomisk udvikling i Kina og vores øvrige asiatiske markeder, siger adm. direktør Jesper Lauge Christensen, Kopenhagen Fur.

Endvidere fremgår det, at centrale markedsaktører forudser en råvaremangel i fremtiden, og det var da også primært fabrikanter, som købte op til direkte produktion af færdigvarer og ikke skindhandlere med henblik på senere videresalg.

- Der er gode tegn på, at den udvikling, vi har set på årets to første auktioner, vil fortsætte på de kommende auktioner. Jeg forventer derfor et meget stærkt 2021 for Kopenhagen Fur, siger Jesper Lauge Christensen.

Kopenhagen Fur indsamler fortsat skind i ind- og udland, som skal opsorteres og udbydes i 2021 og 2022. Der forventes et samlet udbud på omkring 27 millioner mink fordelt på 8 auktioner. Den næste auktion holdes 23. juni til 2. juli.