Lyt til artiklen:

Forman: Situationen for dyretransportørerne er nu helt katastrofal

00:00
Hastighed: ???x
01:44

Straffen for at transportere dyr, der ikke er transportegnede, har fået et gevaldigt nøk op ad prisstigen.

Det fortæller dyretransportørernes repræsentant og advokat, Jacob Forman.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Jacob Forman kræver Anklagemyndigheden i dyretransportsager om transportegnethed nu bøder på op til 25.000 kroner mod chaufførerne og for dyretransportvirksomhedernes vedkommende tales der om bøder i størrelsesordenen 160.000 kroner.

Tidligere lå bøderne på 10.000 og 20.000 kroner for chaufførerne og 60.000-80.000 kroner virksomhederne.

Udviklingen forstår Jacob Forman ikke meget af.

- Jeg har tidligere kritiseret fagligheden i Det Veterinære Sundhedsråds udtalelser i dyretransportsagerne. Jeg har indhentet 'second opinions', der har sået alvorlig tvivl om, hvorvidt de hidtidige domme mod chauffører og vognmænd hviler på et dyrlægefagligt korrekt grundlag, siger Jacob Forman og fortsætter.

- Når vi forholder det spinkle grundlag med ovenstående kæmpeforøgelse af det bødeforlæg, vi er blevet præsenteret for på det seneste, kan jeg kun konkludere følgende: Retssikkerheden for de implicerede parter er tæt på bristepunktet. Og jobbet som chauffør bliver mindre og mindre attraktivt, når du konstant har en trussel om en kæmpebøde hængende over hovedet - og du faktisk ikke selv har kontrollen over, hvorvidt du får bøden eller ej, selvom du udfører dit job så godt som overhovedet muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Advokaten forklarer, at han endnu engang har bedt Fødevareministeriet om et møde, så man kan få ændret situationen.