I projektet med navnet "Værdiskabelse med græsprotein - Græs-prof", arbejder en række virksomheder og universiteter under ledelse fra Seges med produktionen af grøntprotein fra blandt andet græs og kløver. Gennem grøn bioraffinering kan man udvinde koncentreret protein af høj kvalitet fra plantesaften og samtidig udnytte plantefibrene til kvægfoder, biogas eller videreraffinering til højværdiprodukter.

Henning Sjørslev Lyngvig er landkonsulent hos Seges for Maskiner og Markteknik, og han har været med i processen, og fortæller her om projektet.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.