Tom Axelgaard rejste i 1992 ind i den tidligere østblok for at vise verden, hvordan et vidensbaseret landbrug med base i danske traditioner og godt landmandskab kan forvandle et kuldsejlet statslandbrug til en klimavenlig forretning. En fødevareforretning fra jord til bord med eget slagteri og biogasanlæg, hvor alle led i produktionen bliver vejet og målt i forhold til deres klimapåvirkning, og hvor produktionen er lagt tæt på forbrugerne, så transport af foder og færdige produkter mindskes mest muligt.

- Et bæredygtigt landbrug er for mig et landbrug, hvor man følger
alle aspekter til dørs i hele produktionen fra jord til bord, og sikrer at alt spild og udledninger i hele processen reduceres til det mindst mulige. Der vil altid være spild, og der vil også være en udledning, men det kan og skal minimeres hele vejen igennem, fortæller Tom Axelgaard om sit pionerprojekt i Polen der ,med den danske stat
som medinvestor og baseret på danske standarder, har sendt polsk svineproduktion ind i den moderne tidsalder ved
brug af dansk know-how.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.