Automatisk oplæsning:

GPS-tyveri til trods for tyveri-sikring med alarmer hos Thingstrup

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Thingstrup Maskinstation fik natten til søndag den 18. april stjålet tre GPS-antenner fra New Holland-traktorer til trods for tyveri-sikring fra professionelt alarm-selskab.

Endnu et tyveri fra det vestjyske, hvor der er blevet stjålet New Holland GPS-udstyr er en realitet.

Først på ugen havde Thingstrup Maskinstation i det vestjyske besøg af tyve i maskinhuset, som flygtede fra maskinstationen, da alarm-system på GPS'erne gik, da man forsøgte at afmonterer dem.

- I mandags kunne vi næsten ikke få vores arme ned i ren tilfredshed over, at vores alarm-system virkede yderst tilfredsstillende. I dag er vi noget mere frusterende, over at vi til trods for alarmsystem på både GPS-antenner og terminaler, nu kan konstanterer, at der i nat ved en 23-tiden er forsvundet tre GPS-antenner fra vores hjemmeadresse, fortæller kørselsleder Rene Sørensen hos Thingtrup Maskinstation.

Alarmsystem blev afbrudt

Da alarmen gik hos Thingtrup Maskinstation først på ugen, skyldes det, at der sidder sikring mod rystelser på både skærm og antenne, som kan kobles til, når maskineriet eksempelvis parkeres for natten.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg kan dog se, at signalet blev afbrudt i 11 minutter ved en 23-tiden i aftes, hvorefter der ingen tilbagemeldning kom fra de pågælgende tre antenner, fortæller Rene Sørensen.

Rene Sørensen fortæller, at man har GPS-antenner fra New Holland med sim-kort monteret, og politiet arbejder lige nu på, om de eventuelt kan spores.

- Der kommer en fra FD Alarmer, hvor vi har købt systemet, i morgen og prøver at kigge nærmere på hvad der er gået galt, og hvordan tyvene kunne blokere signalet til de pågældende tre GPS-antenner, forklarer Rene Sørensen.

Mens folk var på arbejde

Rene Sørensen fortæller, at tyveriet fandt sted, mens der stadig var folk på arbejde.

- Den sidste traktor kom først hjem ved midnatstid, så det må siges at være nogle kølige typer der sprang igang med tyveriet, mens der hvert øjeblik det skulle være kunne komme nogle forbi.

Han fortæller, at den vestjyske maskinstation nu får monteret hængelås på alle GPS-antenner.

- Det er ikke sikkert, at det hjælper noget, men det kan da forsinke tyvene i deres tyveri. Jeg synes ikke vi skal have vores medarbejdere op og klatre på køretøjerne for at afmonterer GPS-antennerne. Enten kan de falde ned og komme slemt til skade, eller måske tabe udstyret, så det ikke kan bruges efterfølgende. Men vi føler os godt nok en smule magtesløse, fortæller Rene Sørensen.