Lyt til artiklen:

Naturstyrelsen sigtet for at overtræde dyrevelfærdsloven

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Abonnementsartikel

Naturstyrelsen er blevet sigtet i sag om dyrenes forhold i Naturparken Mols Bjerge.

Østjyllands Politi har sigtet Naturstyrelsen for at overtræde dyrevelfærdsloven.

Det skriver Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På baggrund af en dyrlægerapport og en anmeldelse for dyremishandling har Østjyllands Politi nu rejst sigtelse mod Naturstyrelsen i sagen fra Mols Bjerge.

Ved et tilsyn hos Naturstyrelsen i februar 2021 med den statsejede kvægbesætning, der står for naturplejen af statens arealer i Mols Bjerge, fandt dyrlægen dyrenes tilstand stærkt kritisabel, idet dyrenes huld var langt under det, man kan forvente i en normal vinterperiode.

- Vi ser med stor alvor på denne sag, og kan kun beklage, at det er sket. Der burde have været handlet tidligere, så vi havde undgået, at nogle af dyrene i Mols Bjerge blev så afkræftede, at de døde eller måtte aflives. Den slags må selvfølgelig ikke ske på statens arealer, siger direktør i Naturstyrelsen Peter Ilsøe.

Ud over sigtelsen for dyremishandling har Landbrugsstyrelsens Økologikontrol også gennemført et uanmeldt kontrolbesøg ved besætningen, og Økologikontrollen har foreløbigt konkluderet, at dyrene på daværende tidspunkt ikke har været behandlet i overensstemmelse med dyrevelfærdsloven.

Sagen har nu ført til ekstra tilsyn med de græssende dyr i Mols Bjerge, ligesom Naturstyrelsen vil indføre månedlige dyrlægekontroller så længe sagen ikke er afgjort i stedet for de hidtidige kvartalsvise dyrlægebesøg hos de græssende dyr. Naturstyrelsen er i gang med at afklare det nærmere hændelsesforløb og herunder tage stilling til eventuelle ansættelsesretslige konsekvenser.