Lyt til artiklen:

Claas og Datalogisk gør det nemmere at anvende udbyttedata

00:00
Hastighed: ???x
02:50

Abonnementsartikel

Samarbejdet mellem Claas og Datalogisk omkring dataudveksling betyder, at der er direkte forbindelse mellem kortprogrammet Næsgaard Markkort og Claas Telematics software. Det er både nemmere og tidsbesparende for landmanden.

Et samarbejde mellem Claas og Datalogisk skal gøre det nemmere at anvende udbyttedata. Det skriver Datalogisk i en pressemeddelelse.

Den nye funktion omkring dataudveksling er udviklet og lanceres i et samarbejde mellem Claas og Datalogisk. Begge parter har bragt hver deres erfaringer fra dialoger med landmænd samt teknisk viden med ind i projektet. De er enige om, at for den enkelte planteavler er det en stor fordel, at de forskellige software programmer, der bruges på bedriften, er kompatible og, at der er let og hurtigt dataflow.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi hører tit landmænd spørge om, hvorfor de forskellige software programmer dog ikke snakker sammen og er mere kompatible, så at muliggøre den slags dataudveksling i samarbejde med CLAAS er helt klart en vigtig del af vores udviklingsarbejde, fortæller Per Andersen fra Datalogisk i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Med dataudvekslingen kommer også en mere smidig og effektiv arbejdsproces, som har en positiv indvirkning på, om landmanden rent faktisk benytter sig af tilgængelig data - data som i sidste ende kan føre til et mere lønsomt arbejde og udvikling af planteavlen.

Brugere af Næsgaard Markkort har i forvejen markgrænser liggende elektronisk, som nu fremover let kan uploades til Claas Telematics, hvilket gør, at kunden får fuldt udnytte af sin automatiske dokumentation på maskinen.

- Den store fordel er, at kunden kan overføre sine data fra maskinen direkte til Næsgaard Markkort, hvor han efterfølgende kan arbejde med hans udbyttedata' fortæller Henrik Bach Jensen fra Danish Agro Machinery og fortsætter:

- Derfor er det væsentligt tidsbesparende, at han ikke skal manuelt først trække sin data ud fra Telematics, men at det kører automatisk direkte til Næsgaard Markkort.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvad skal data bruges til?

Med forbindelsen mellem Næsgaard Markkort og Claas Telematics kan udbyttedata fra mejetærskeren hentes over i markkortet under og efter høst ved bare et klik i programmet. Så er alle høstdata samlet ét sted, og det gør den opfølgende anvendelse af høstdata en hel del nemmere. På markortet ses for eksempel, hvor meget der er høstet hvor i marken, og dette kan sammenlignes med andre års udbytter.

Med udbyttedata i markkortet er der god basis for at udarbejde tildelingskort til f.eks. udsæd eller gradueret kvælstoftildeling, dvs. arbejde mere præcist i marken. Dette er endnu en fordel for landmændene i brugen af Næsgaard Markkort sammen med Claas Telematics, og hos Datalogisk er det en prioritet at hjælpe planteavlere i gang med præcisionsjordbrug.

Det er også muligt at uploade sit markkort med definerede markgrænser fra Næsgaard Markkort til Claas Telematics-software i mejetærskeren, og således anvende disse i markarbejdet.