Lyt til artiklen:

Landboforening står bag nyt fælleshaveprojekt på Djursland

00:00
Hastighed: ???x
01:36

Abonnementsartikel

Djursland Landboforening har sat gang i to nye fælleshaveprojekter på Djursland, som skal styrke forholdet mellem land og by.

Hvad sker der, hvis man sætter en flok entusiastiske havefolk sammen med en landmand? Det kan man snart finde ud af i Følle på Djursland, hvor et nyt fælleshaveprojekt har set dagens lys.

Ideen bag Djursland Landboforenings fælleshaveprojekter er at styrke lokalsamfundets viden om landbrug og dyrkning samt udbrede jord til bord konceptet. Samtidig kan landmanden, som har afgivet jord til fælleshaverne, bidrage med sin ekspertise og komme tættere på sine naboer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er et helt utroligt spændende projekt, som vi håber på kommer til at styrke forholdet mellem landmanden og lokalsamfundet mange år ud i fremtiden, siger Tina Drejer Maaberg, som er tovholder på fælleshaverne og projektkoordinator i Djursland Landboforening.

Entusiastiske og samarbejdsvillige

Den første have ligger i Følle på Djursland. Her er det Mikkel Juhl Nielsen, økologisk mælkeproducent, der har afgivet jord til havefællesskabet Pastinakken, som nu glæder sig over endnu mere plads.

De har allerede brugt de bevilgede penge på et stort bålsted, to shelters, et redskabsskur og nogle nye maskiner.

- Pastinakkerne er vildt entusiastiske, og de er altså fantastiske at samarbejde med. De er allerede i fuld gang og jeg ved, at de har planer om på et tidspunkt at invitere lokalsamfundet på besøg, siger Tina Drejer Maaberg.

Det andet fælleshaveprojekt ligger i Norddjurs Kommune, men her er det praktiske endnu ikke helt på plads, så projektkoordinatoren venter lidt med at løfte sløret for, hvor haven præcis ligger.