Abonnementsartikel

Klimaet fik hurtigt en afgørende rolle siden Goodvalley begyndte i 1994 og har været grundpille for både forretning og selvforståelse lige siden.

I slut 90'erne var der gode muligheder for landbrug i Østeuropa, og det blev hurtigt tydeligt, at man med stordriftsfordele og godt landbrugsskab kunne lave ikke bare en god, men også en bæredygtig forretning. Det blev gjort ved at producere direkte i de lande, som havde brug for kød, med input fra de lokale marker og lokale ressourcer, så input og arbejdskraft ikke skulle importeres til Danmark for så at sende kødet tilbage til for eksempel Polen igen.

Siden da er der i Goodvalley blevet arbejdet målrettet på at kunne dokumentere, hvilket klimaaftryk produktionen samlet har, og hvor mange kg CO2e hver kg kød står for. Chef for forretningsudvikling i Goodvalley, Jacob Blegvad, gør opmærksom på, at klimaindsatsen er et parameter, der er kommet for at blive, og som i fremtiden kun vil blive vigtigere.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.