Lyt til artiklen:

Svinenotering uændret før påsken

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Danish Crown meddeler, at svinenoteringen for uge 14 er 10,50 kroner, hvilket betyder, at noteringen ikke har ændret sig de sidste fire uger

Danish Crown skriver i sin markedsberetning, at trods stigende smittetal og en fortsat omfattende nedlukning af de store lande i Vesteuropa er det europæiske marked for fersk grisekød stabilt.

- Der er ingen tvivl om, at forventningen i markedet var, at genåbningen i de forskellige lande ville begynde op til eller lige efter påske. Det kommer ikke til at ske, men alligevel har vi undgået et tilbageslag i priserne. Efterspørgslen er stabil, og vi jagter fortsat prisstigninger, hvor det er muligt, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Der er et godt marked for kød til forarbejdningsindustrien. Det er særligt råvarer som bove og andet produktionskød til pølser og andre farsprodukter, der efterspørges. Priserne på nakker er stigende, fordi der allerede har været grillvejr i det sydligste Tyskland, Østrig og Norditalien. Sideløbende er der også en god afsætning af brystflæsk, mens priserne på kamme, bacon og skinker er stabile.

- Markedet er bestemt ikke dårligt, og faktisk langt bedre end jeg havde frygtet, da smittetallene igen begyndte at stige i lande som Tyskland og Frankrig. Det lover godt for de kommende måneder, men det store spørgsmålstegn er fortsat, hvornår der igen kommer gang i restauranter og udelivet på cafeerne rundt om i Europa, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der en stor efterspørgsel fra Kina og en stigende interesse fra Japan.