Lyt til artiklen:

Tæt ved 600 millioner kroner udbetalt til minkavlere

00:00
Hastighed: ???x
01:38

På godt halvanden måned har Fødevarestyrelsen udbetalt tæt ved 600 millioner til godt 400 minkavlere. Pengene er blandt andet betaling for minkavlernes arbejde med at aflive deres mink, den tempobonus alle minkavlere kunne få, hvis minkene blev aflivet hurtigt, forskud på erstatning for minkskind samt betaling for minkavlernes rengøring og desinfektion af deres smittede farme.

- Det er en stor tilfredsstillelse at kunne konstatere, at udbetalingerne er kommet op i gear. Fødevarestyrelsen udbetaler i øjeblikket omkring 80 mio. kr. om ugen. Det tal, forventer jeg, stiger de kommende uger. Ikke mindst fordi vi får god hjælp fra Landbrugsstyrelsen og Fiskeristyrelsen, som har stillet erfarne sagsbehandlere til vores rådighed, siger direktør i Fødevarestyrelsen, Nikolaj Veje.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han forventer, at udbetalingerne på knap halvanden milliard kroner for tempobonus og forskud på erstatning for skindværdi vil være afsluttet i ni ud af ti sager i slutningen af maj.

Senere kommer udbetalingerne til minkavlerne for deres driftstab, endelig erstatning for skindværdi og nedlukning m.v. Yderligere venter myndighederne udgifter for mellem 1,9 og 3,1 mia. kroner til nedrivning af anlæg m.v. I alt op mod 19 mia. kroner.

Udbetalingerne er alle en del af den aftale, som regeringen og et bredt flertal i Folketinget indgik i slutningen af januar, efter regeringen tilbage i november besluttede, at alle mink i Danmark skulle aflives af hensyn til folkesundheden.