Abonnementsartikel

Oplæg til nye brancheanbefalinger fra Landbrug & Fødevarers økologisektion er ifølge en gruppe økologiske planteavlere en bombe under den økologiske planteavl i Danmark.

40 store økologiske planteavlere med et samlet øko-areal på 20.000 hektar er røget i åben krig med Landbrug & Fødevarer. Problemet er, at L&F's økologisektion lægger op til en ensidig stramning af de danske økoregler i form af en ny brancheanbefaling, der betyder, at de danske øko-planteavlere stilles betydeligt dårligere end deres udenlandske konkurrenter.

- Overordnet set har vi et problem med Landbrug og Fødevarers økologisektion, som har formuleret nogle nye strategiplaner, brancheaftaler og anbefalinger. De går direkte ud på at reducere anvendelsen af konventionel husdyrgødning, krav om 20 procent bælgsæd i sædskiftet, frivillig 5 procent C-binding og øget andel af økohalm, herunder også til strøelse, fortæller en af talsmændene, Niels Hauge Mikkelsen, som driver 120 hektar økologisk samt 370 hektar konventionel planteavl ved Ejby på Fyn.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.