Lyt til artiklen:

100 kilometer nordjyske faunastriber på vej

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Arbejdet med at etablere faunastriber til naturens vildt, fugle og insekter fortsætter i år på fuldt tryk. Sidste sæson blev det til knap 100 kilometer faunastriber til gavn for naturen, men også som en flot og forskønnende afveksling i det nordjyske landskab.

- Vi kan se, at rigtig mange lodsejere har lyst til at anlægge faunastriberne på deres jord. I år henvender vi os også direkte til virksomheder inde i byerne, som har interesse i at etablere et alternativ til de grønne græsplæner. Derfor forventer jeg, at vi mindst vil få 100 kilometer nordjyske faunastriber i år, siger miljøchef i LandboNord, Camilla Lerbjerg Thomsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et år med nedlukninger og pandemi har betydet, at flere mennesker i stigende grad benytter muligheden for at komme ud og nyde de nærområder, hvor de bor. Til dem vil der også være noget ekstra at komme efter, skriver LandboNord i en pressemeddelelse.

Pluk en buket

- Ofte ser vi, at den lokale landmand tilbyder, at interesserede gerne må plukke en buket med forskellige blomster og tage dem med hjem, når striberne springer ud. Der vil typisk være skiltet med det, hvis man må, siger Camilla Lerbjerg Thomsen.

Faunastriberne er et samarbejde mellem Danmarks Biavlerforening, Danmarks Jægerforbund, ALK Maskinservice og LandboNord, samt de mange landmænd og andre som ønsker at give naturen en håndsrækning på deres arealer.

- Vi håber, at rigtig mange kan se en fordel i at etablere faunastriber på deres arealer. I år kan man vælge mellem en vildtstribe og en blomsterstribe, der hver indeholder forskellige frøblandinger, siger Camilla Lerbjerg Thomsen.

Hvis man er interesseret i at købe og få anlagt en faunastribe på minimum 400 meter i løbet af foråret, kan man kontakte LandboNord. Derudover planlægger LandboNords Kødkvægs- og deltidsudvalg en naturvandring til nogle af årets faunastriber i løbet af sommeren, når de er i blomst.