Lyt til artiklen:

VKST uddeler millioner tilbage til medlemmerne

00:00
Hastighed: ???x
02:12

-Vores rådgivningsselskab VKST har givet et rigtig flot resultat for 2020, og derfor har bestyrelsen besluttet at give en del af overskuddet tilbage til de aktive medlemmer af Gefion og DLS, siger Torben Hansen, der er formand for VKST og Gefion. Han suppleres af John Nielsen, der er næstformand i VKST og formand for DLS:

-Tilbagebetalingen svarer til, at alle med et aktivt medlemskab får tilbagebetalt 4,5 procent af det samlede køb i VKST for 2020 og det er samtidig en anerkendelse til de mange medlemmer, der støtter fællesskabet, det erhvervspolitiske arbejde og som sammen ejer og bruger rådgivningsselskabet VKST.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt tilbagebetaler VKST 3,5 millioner til medlemmerne af Gefion, DLS og Sjællandske Familielandbrug. Det sker efter et år, hvor VKST kommer ud med et resultat på 7,1 millioner kroner, skriver VKST i en pressemeddelelse.

Vandplaner

Foreningerne arbejder med den politiske interessevaretagelse med udgangspunkt i et fælles sekretariat, der igen har sat dagsordenen i en række politiske sager:

-Vi har desværre igen fundet fejl i vandplanerne og på den baggrund har haft flere møder med folketingsmedlemmer fra S, V og DF, hvor de kunne se konsekvenserne af fejlene, nemlig et helt opland, hvor landbruget skal lukke, hvis målene skal nås, siger Torben Hansen.

Samtidig har foreningerne haft fokus på lodsejernes rettigheder og erstatninger i sager som Kriegers Flak, Baltic Pipe og den gasledning, der skal levere naturgas til Lolland-Falster.

-Vores styrke og gennemslagskraft som foreninger er afhængig af en stor medlemstilslutning og et professionelt stykke erhvervspolitisk arbejde overfor blandt andet kommunerne. Derfor gør hvert eneste medlemskab en forskel, og med tilbagebetalingen har vi mulighed for at kvittere for medlemmernes opbakning til det politiske arbejde, siger John Nielsen, formand for DLS.