Lyt til artiklen:

Agri Nord: Nordjyske landmænd frygter at statslig misrøgt af dyr giver landbruget et dårligt omdømme

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Som landmænd er Carl Christian Pedersen, formand for Agri Nord, og Per Lynge Laursen, nyt medlem af Landbrug & Fødevarers sektorbestyrelse for Kvæg, Dansk Kvæg dybt rystede over sagen om de vanrøgtede kreaturer på Mols.

Det skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere er døde og en række andre har kastet deres kalve på grund af sult.

Dyrene sulter, fordi Naturstyrelsen har besluttet, at de selv skal finde føde.

- Jeg tager stærkt afstand fra at lade dyr gå på den måde, siger Per Lynge Laursen.

Selvom så ringe pasning, der strider imod alt godt landmandskab, er uacceptabelt at være vidne til for landmændene, så er Per Lynge Laursen også godt træt af billederne af de udsultede dyr på Facebook.

Billeder, der bliver delt og skaber stor debat på det sociale medie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det giver dansk kødproduktion et dårligt ry. Der er da ingen, der vil sætte tænderne i dansk oksekød, hvis de tror, det bliver produceret som i Mols Bjerge, siger han.

Lad professionelle udføre naturpleje

Også formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen, er rystet over sagen, og han håber ikke, at staten har tænkt sig at behandle dyr i de foreslåede, kommende national- og naturparker på samme måde.

- Det er en helt forkvaklet måde at betragte dyr og natur på. Dyr under hegn har vi som mennesker ansvaret for, siger han.

Landbrug & Fødevarer har påpeget problematikken ved at lade dyr gå under hegn uden supplerende foder om vinteren i et høringssvar til planerne om at etablere nye nationalparker.

Formanden mener for øvrigt ikke, at staten skal udføre naturpleje og have ansvaret for nogen dyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den sag her viser mig bare, at staten ikke skal drive virksomhed. Skomager bliv ved din læst, og lad professionelle om at passe dyr, siger han.

En landmand var blevet dømt

Både Carl Christian Pedersen og Per Lynge Laursen påpeger, at dyreværnsloven skal være lige for alle.

- Vi har én dyreværnslov, og den skal alle rette sig efter. Også Naturstyrelsen, siger Per Lynge Laursen.

Hvis en landmand opførte sig, som Naturstyrelsen gør det lige nu på Mols, så ville det få store og alvorlige konsekvenser, men de er ret sikre på, at denne sag ingen konsekvenser får for Naturstyrelsen.

- Vi står i en situation, hvor Staten skal vurdere, hvordan Staten har handlet. Det er meget uheldigt, siger Carl Christian Pedersen.