Lyt til artiklen:

Asmildkloster Landbrugsskole køber landbrug

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Abonnementsartikel

Landbrugsskole har købt landbrug for at give mere plads til planteavl.

Asmildkloster Landbrugsskole har i et stykke tid været på udkig efter mere jord og faciliteter der kan styrke den landbrugsfaglige uddannelse på skolen. Missionen er lykkedes med købet af "Kløverhøjgaard" tæt på skolens nuværende lokation på Aalborgvej i Viborg.

Det skriver skolen i en pressemeddelelse.

Skolen samarbejder i dag med et stort og stærkt netværk af dygtige landmænd, når eleverne skal trænes og afprøve praktiske øvelser.

Dette samarbejde fortsætter med fuld kraft når skolen arbejder med husdyr. De nu 69 ha kommer især til at gavne plantefolket som nu får lidt mere plads at arbejde i, står der i pressemeddelelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Mange nye afgrøder, specialproduktioner og arbejdsmetoder gør sit indtog i landbruget og nu kan vi som skole være endnu mere med i forsøg og demonstration heraf, noget skolen håber på at erhvervet også vil vise interesse i, siger forstander Lars Møgelbjerg Andersen.

- Bygningsmassen på ejendommen er ikke designet til moderne husdyrhold, men dette skræmmer os ikke siger forstander Lars Møgelbjerg Andersen, ligesom alle Danmarks landmænd får også vi brug for at innovere, finde på nyt og understøtte iværksætteri i landbruget - her er "Kløverhøjgaard" et godt udgangspunkt med god plads til iderigdom, vi ser rammen som en ny mulighed, siger han.

Jorden er udlejet i 2021 så skolen arbejder nu på, hvordan den ekstra jord og de nye bygninger kan få en aktiv rolle i skolens uddannelser.