Lyt til artiklen:

To nye fjerkræbesætninger smittet med fugleinfluenza

00:00
Hastighed: ???x
01:25

Abonnementsartikel

En kalkunbesætning i Vestsjælland og en besætning med gråænder på Langeland er smittet med fugleinfluenza.

Yderligere to fjerkræbesætninger er ramt af den smitsomme fugleinfluenza H5N8. Onsdag den 17. marts viste prøver fra Statens Serum Institut, at henholdsvis en kalkunbesætning i Sønderupsønder i Vestsjælland og en besætning med gråænder i Illebølle på Langeland er smittet med den meget smitsomme variant af fugleinfluenza, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Kalkunbesætningen består af cirka 27.600 kalkuner, og ejeren er en stor kalkunproducent, der har været ramt af en række udbrud i Syd- og Vestsjælland på det seneste. For at forhindre yderligere smittespredning bliver kalkunerne aflivet fredag eller lørdag. Besætningen af gråænder på Langeland består af cirka 2.200 gråænder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ænderne bliver aflivet snarest muligt.

Udbruddet betyder, at alle ejere af hobbyhøns, ænder og andet fjerkræ bliver omfattet af særlige restriktioner i zoner på henholdsvis 3 og 10 kilometer fra de to fjerkræbesætninger.

Inden for 3 kilometerzonen får fjerkræejere pligt til at registrere sine dyr på landbrugsindberetning.dk senest fredag den 25. marts.

Inden for 10 kilometer zonen er det fra i dag forbudt at sælge æg samt at flytte æg, høns og andet fjerkræ ud af zonen uden tilladelse fra Fødevarestyrelsen.