Lyt til artiklen:

Naturstyrelsen om kvægsag: - Det har ikke været i orden

00:00
Hastighed: ???x
02:18

I en pressemeddelelse understreger Naturstyrelsen, at man ser med stor alvor på sagen med græssende dyr på statslige arealer på Mols.

I sidste uge kom det frem, at flere kreaturer på Naturstyrelsens arealer på Mols ved et dyrlægetilsyn var i en stærkt kritisabel tilstand.

Naturstyrelsen ser med stor alvor på sag med græssende dyr på statens arealer på Mols. Det understreger Naturstyrelsens direktør Peter Ilsøe.

- Naturstyrelsen er meget opmærksom på, at god og effektiv naturpleje ikke sker på bekostning af dyrevelfærden fremgår det i en meddelelse på styrelsens hjemmeside.

Ved seneste tilsyn hos Naturstyrelsen i februar 2021 med de græssende dyr på statens arealer i Mols Bjerge fandt dyrlægen dyrenes tilstand stærkt kritisabel, idet dyrenes huld var langt under det, man kan forvente i en normal vinterperiode. På det tidspunkt havde Naturstyrelsen taget hånd om situationen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Politiet og Fødevarestyrelsen har den 5. marts været på kontrolbesøg på baggrund af en politianmeldelse. Naturstyrelsen afventer nu den endelige rapport fra besøget fra Politiet.

Naturstyrelsens direktør Peter Ilsøe understreger, at Naturstyrelsen ser med stor alvor på sagen:

- Af Ekstra Bladet den 15/16. marts fremgår det, at NST mener, at dyrevelfærden har været i orden på statens arealer på Mols. Det er ikke Naturstyrelsens holdning, og det repræsenterer ikke Naturstyrelsens syn på den konkrete sag. Der burde være handlet tidligere. Det kan der ikke være to meninger om. Det har ikke været i orden, og der vil blive fulgt op på den konkrete sag, så vi sikrer, at vi lærer af det for fremtiden. Sunde og raske dyr skal gå hånd i hånd med naturpleje, fremgår det på Naturstyrelsens hjemmeside.

- Ved seneste tilsyn hos Naturstyrelsen i februar 2021 med de græssende dyr på statens arealer i Mols Bjerge fandt dyrlægen dyrenes tilstand stærkt kritisabel, idet dyrenes huld var langt under det, man kan forvente i en normal vinterperiode. På det tidspunkt havde Naturstyrelsen taget hånd om situationen ved at fodre og tage dyr på stald. Men det ændrer ikke på, at vi skulle have reageret før, og at det er en sag, som vi ser meget alvorligt på.Politiet og Fødevarestyrelsen har den 5. marts været på kontrolbesøg på baggrund af en politianmeldelse.