Lyt til artiklen:

Sagro lander stort overskud for 2020

00:00
Hastighed: ???x
04:27

Rådgivningsvirksomheden Sagro har i 2020 præsteret et resultat, der er dobbelt så stort som budgetteret. Årsresultatet er på 20,6 millioner kroner og dermed rekordhøjt for virksomheden. Det fremgår af en pressemeddelelse, virksomheden har udsendt.

I samme år er omsætningen vokset fra 271 mio. til 281 millioner kroner alene i Sagro, uden at der generelt har været tale om prisstigninger på rådgivningsydelserne. Hertil kommer en vækst i stort set alle datterselskaber. Datterselskabernes bruttoomsætning ligger samlet på 100 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge administrerende direktør, Torben Jensen, er der mange årsager til det forretningsmæssigt meget tilfredsstillende resultat.

- Den vigtigste er, at stordrift giver et kæmpe potentiale for effektivisering. Det er forklaringen på, at vi har kunnet øge omsætningen med uændrede ressourcer. Synergieffekten fra fusionen, der skete i 2016, slår igennem - år efter år, forklarer han.

Den øgede omsætning er desuden resultat af, Sagro har valgt at satse på en række fagspecialer, som har givet en del nye kunder fra hele landet. Seneste skud på stammen er et særligt team for etablering af selskaber. Alene i januar måned blev 20 selskaber etableret med rådgivning fra teamet.

I det hele taget mærker SAGRO en øget efterspørgsel på rådgivning, hvoraf en del er nu-og-her-rådgivning til minkavlere, der er meget udfordrede efter beslutningen om at lukke branchen.

Jagter gode resultater

Artiklen fortsætter efter annoncen

IT-afdelingen, Jysk IT, har alene øget omsætningen med 6 millioner kroner i 2020, stort set i brancher uden for landbruget, primært tandlæger og dyrlæger. En anden højdespringer er LandboGruppen Jysk, der er markedsledende på kvæg- og svineejendomme. Byggeri & Teknik og ØkologiRådgivning Danmark er andre datterselskaber, der også vækster markant.

Torben Jensen tilføjer, at Sagros kvægafdeling, der er landets største, netop nu udvider med yderligere to rådgivere.

- Det ligger i vores DNA i Sagro at jagte gode økonomiske resultater, men at vi i 2020 kommer ud med et plus på 20,6 millioner kroner, det har overrasket os, siger Torben Jensen.

I årets løb har Sagro etableret nye virksomhedsområder, som supplerer de ydelser, der henvender sig til landmænd. Et eksempel er købet af dele af Landinspektør Vest med sæde i både Herning og Skjern. Det vil komme Sagros kunder til gode, at der nu er knyttet landmålerkompetence tæt til virksomheden.

På sigt skal der åbnes afdelinger af Landinspektør Vest andre steder i Jylland, bebuder Torben Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et andet felt, hvor Sagro har gjort en stor satsning, er på digitaliseringsområdet. Målet er at hjælpe flest mulige kunder, så de skifter væk fra papirbilag og mapper og i stedet går over til elektroniske systemer.

68 procent af Sagros kunder er nu digitale, og de oplever en stor lettelse i hverdagen, når de først begynder at håndtere deres bilag elektronisk og tilgå dem i et e-arkiv, fortæller Torben Jensen.

Uafhængig af banker

Flere års gode økonomiske resultater i SAGRO har konsolideret virksomheden i en grad, så Torben Jensen nu kan erklære, at virksomheden er helt uafhængig af banker. Den gode likviditet betyder økonomisk frihed og gode lånevilkår, understreger han.

Årets overskud på 20,6 millioner kroner, hvoraf en stor del er fri kapital, overføres til Sagros seks ejerforeninger, der derved får økonomisk mulighed for kun at opkræve et meget begrænset kontingent af medlemmerne. Foreningerne får samtidig økonomisk rygstød til at yde en markant politisk indsats gennem et fælles fire mand stort politisk sekretariat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formanden for Sagro, Sven Agergaard, glæder sig over, at året er gået så meget bedre, end man kunne frygte.

- Jeg er imponeret over, at Sagros medarbejdere har kunnet arbejde og yde den service, vi som landmænd efterspørger, selvom der har været covid-19 og lock downs. Ledelsen har med kloge strategiske beslutninger navigeret godt igennem pandemi-perioden, konstaterer han.

Alle afdelinger har gjort det bedre end budgetteret, og nu skal overskuddet omsættes til landbrugspolitisk arbejde.

- De ekstra ressourcer vil gøre god gavn i vores indsats for at skaffe landbruget bedre produktionsvilkår, lover Sven Agergaard.