Lyt til artiklen:

LandboNord: Overvej mulig skattefri udbetaling

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Vent med at søge udbetaling af dit efterløns- eller fleksydelsesbidrag. Det er det bedste råd lige nu, som socialkonsulent i LandboNord, Mette Neist, råder de kunder til, som hun typisk hjælper i forbindelse med førtids- eller seniorpension. I øjeblikket behandler Folketinget nemlig et lovforslag, som i udgangspunkt vil gøre udbetalingerne skattefrie i en begrænset periode til næste år.

Det skriver LandboNord i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I øjeblikket skal du betale 30 procent i afgift, hvis du vil have dit efterløns- eller fleksydelsesbidrag udbetalt. Lovforslaget lægger op til, at udbetalingerne fra 1. januar 2022 og til 30. juni 2022 bliver skattefrie, hvis det bliver endeligt vedtaget, siger Mette Neist.

Derfor har flere af Mettes kunder vurderet, at det bedst kan betale sig at vente, hvis skattefritagelsen bliver stemt igennem.

- Som udgangspunkt kan alle personer født efter 1. januar 1959 få udbetalt sin efterløn eller fleksydelsesbidrag ved at udmelde sig af ordningen. Det er dog de færreste som ved, at lovforslaget er under behandling. Vi vil dog snart opleve et øget fokus på området, hvis det bliver vedtaget. Men det hjælper jo sjældent dem, som tog beslutningen om udbetaling inden de kendte til den mulige skattefrie udbetaling, siger Mette Neist.