sonsoreret-indhold

I industrien er det enormt vigtigt at tingene kører, som de skal. Kuglelejer findes i mange forskellige udgaver. Kugleholde findes i stål, messing og polyamid, og det er forskelligt hvilke typer, du bør investere i, alt efter, til hvilket formål, de skal bruges

Til gengæld er kuglelejerne altid i stål, der sikrer en høj kvalitet. Du vil her kunne finde forskellen i, hvordan kvaliteten af dine kuglelejer, alt efter kvaliteten af stålet. Du kan gennemsøge hjemmesiden for enormt mange forskellige typer, størrelser og alt efter om kuglelejerne er åbne eller lukkede.

Hvis du er i tvivl om, hvilke kuglelejer, der egner sig bedst til det, du skal bruge dem til, har du altid muligheden for at skrive ind. Så vil en medarbejder, der kender alt til det, du har spørgsmål til, være behjælpelig med svar, så du er sikker på at få bestilt noget, du i sidste ende kan få gavn af. Kuglelejer arbejder for at hindre friktion og styre bevægelsen, når der er ting, der er i rotation.

Forskellige lejetyper

Vinkelkontaktlejer er lejer, der typisk anvendes til ting, hvor der er brug for arbejde i høje omdrejninger. De er yderst robuste og er udviklet til at kunne modstå slid. Det er nødvendigt, da højde omdrejninger også betyder, at der automatisk vil være større tryk på og dermed større risiko for, at de går i stykker. Det handler altså om ikke at gå på kompromis med kvaliteten i dette tilfælde.

Kuglelejer skal vedligeholdes, og derfor bør de smøres med jævne mellemrum, ligesom de ikke bør udsættes for fugt, da der så kan risikere at opstå rust, hvis man har kuglelejer, der ikke er produceret i rustfrit stål. Nogle kuglelejer er åbne og kan dermed smøres direkte, mens andre har en kappe, der skal åbnes med specifikt værktøj.

Optimerede til brug

Nogle kuglelejer er vedligeholdelsesfri og har været gennem en hærdningsproces, der betyder, at de er mere varmeresistente og undervejs køles ned. Det gør, at der er brug for mindre smøring, og de kan holde op til 300% længere tid mellem de skal serviceres.

Du kan typisk holde øje med dine kuglelejers holdbarhed ud fra, hvordan de kører. Kuglelejer i god stand kører lydløst og uden at hakke, mens kuglelejer der larmer, typisk er et udtryk for, at der er brug for servicering, og at de enten skal smøres eller eventuelt udskiftes.