Lyt til artiklen:

Corona udskyder løsning for dyretransportørerne

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Egentlig var det blevet lovet, at der den 1. februar skulle være fundet en løsning på sagen om de mange sager om bøder til dyretransportører.

Den løsning skulle findes i fællesskab med vognmændene og myndighederne, men her i slutningen af februar - knap en måned efter den aftalte frist - er der stadig ikke kommet noget konkret på bordet i sagen. Det fortæller Torben Grønhøj Jensen, der er talsmand for transportørerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi havde jo bedt om, at der skulle være sket noget den 1. februar. Men vi er nok nødt til at være tålmodige, siger han.

- Men vi tror på, at det kommer til at gå vores vej.

Årsagen til, at der ikke er sket noget, skyldes ifølge Torben Grønhøj Jensen, at coronapandemien har strukket sagen i langdrag.

Opfører sig ordentligt

Tilbage i oktober truede dyretransportørerne med strejke som konsekvens af de mange retssager, hvilket medførte den begyndte dialog med myndighederne.

Selvom der endnu ikke er sket det store i sagen, ligger der ikke en ny trussel om strejke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er nødt til at opføre os ordentligt. Vi skal ikke ind og banke inde på Christiansborg med noget som helst. Det tager den tid, det tager. Og så håber vi, at det går vores vej, fortæller Torben Grønhøj Jensen.

- Jeg mener ikke, at vi kan gå ud og true med strejke. Vi skal ikke begynde at kaste med mudder, det er vi for gode til. Vi skal vise den bedste vej, og det mener jeg er dialogens vej, fortsætter han.

Sammen med Jacob Forman, der er advokat for både transportørerne og vognmændene, arbejdes der på at finde en løsning på problematikken.