Lyt til artiklen:

Netværk deler viden om præcisionsjordbrug

00:00
Hastighed: ???x
03:18

Abonnementsartikel

Farmbrella holder 10. februar første møde i et nyt præcisions jordbrugs netværk, hvor danske jordbrugere og konsulenter skal dele viden og opdatere hinanden angående præcisionsjordbrug.

I det digitale vidensnetværk Farmbrella ønsker man at samle hele landbruget og agrosektoren i et stort vidensnetværk, og tanken bag er ifølge Vagn Lundsteen, der er facilitator i PræcisionsJordbrugsNetværket (PJN), som afholder første digitale møde den 10. februar, at øge mængden af viden i den danske agrosektor, skriver Farmbrella i en pressemeddelelse.

- Vores målsætning er, at dansk landbrug igen skal være verdens dygtigste. Det gøres ved at dele viden, ikke ved at holde på den. Derfor har vi i Farmbrella startet forskellige forløb op, med det formål, at dele viden, fortæller Vagn Lundsteen og uddyber, at der få dage før første møde allerede er mere end 20 brugere tilmeldt til webinar-rækken om præcisionsjordrbug. Men, understreger han, der er plads til flere.

Ikke kun for nørder

Første webinar i PræcisionsJordbrugsNetværket (PJN) foregår den 10. februar, og ifølge Vagn Lundsteen er netværket for alle, der har interesse i at optimere og modernisere jordbruget i fællesskab med en gruppe af branchens største profiler.

- Uanset om du er forsker, rådgiver eller praktiserende, ønsker vi, at du deltager i at øge mængden af viden - til fælles gavn, siger Vagn Lundsteen, som i mange år har arbejdet med at optimere dansk jordbrugsproduktion, og udover blot at tilegne sig viden, så kan deltagerne se frem til at få udvidet det professionelle netværk på en digital platform, der gør det muligt at samle kloge hoveder fra alle egne af landet - og på lidt længere sigt måske hele verden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Temaet på det nye netværks første møde den 10. februar er "Præcisionsjordbrug er ikke kun for nørder" med indlæg af Per Andersen fra Datalogisk og efterfølgende kommer Niels Erik Pedersen på skærmen og fortæller om brug af gradueret udsædsmængde og gradueret tildeling af næringsstoffer.

Vagn Lundsteen er facilitator i #PræcisionsJordbrugsNetværket.

Om konceptet Præcisions Jordbrugs NetværketFarmbrellas #Farmtalk består af en 20 minutter lang session, hvor en ekspert har fokus på et specifikt emne, og herefter sætter netværksgruppen "spotlight" på en udfordring, eller en mulighed, som netværket behandler i fællesskab. Der forventes en stor grad af deltagelse og engagement hos alle deltagere på Farmbrellas Præcisions Jordbrugs Netværk.

Har deltagerne ikke mulighed for at deltage på dagen for de enkelte webinarer, så kan deltagerne altid logge ind på deres profil og se webinaret, når tiden er til det. I alt varer netværksmøderne 75 minutter, og der vil blive sat tid af til at tage del i debatten og til at netværke med de øvrige deltagere.

Præcisions Jorbrugs Netværket består af mindst 10 sessioner af 75 minutters varighed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Farmbrella Aps er stiftet i 2020 af Christina Elgaard, Vagn Lundsteen og Finn Jensen og det digitale vidensnetværk har 620 medlemmer.
I januar 2021 har Vækstfonden og en række private investorer tilført virksomheden et millionbeløb. Farmbrella har siden november 2020 lanceret Bestyrelsesnetværket, Investeringsnetværket og nu altså Præcisions Jordbrugs Netværket (PJN), men flere netværk er ifølge Farmbrella planlagt i løbet af 2021.